tag_error <txp:zem_prblock target="_blank"> ->  : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead  on line 46
Cykloklub Plzeň: Plzeňské časovky - reportáž a výsledky z třetího závodu
Hledání:
Naše vyjížďky - co se chystá a co bylo najdete
Seriál závodů Plzeňské časovky
Stránka retroprátybusu - naší CYKLOKLUBovny

Cykloklub

Závody

Region  |  Časovky

Plzeňské časovky - reportáž a výsledky z třetího závodu

Autor: Honza Hakl   06/19/07

reportáž ze třetího závodu Plzeňských časovek roku 2007


Tak, a královská trasa letošního ročníku Plzeňských časovek je za námi. Poprvé, co pořádáme časovky, jsme se nebáli počasí, které bylo fantastické. Závodu se zúčastnilo 53 odvážných, kteří se přijeli porvat se Lhůťákem.








Absolutním vítězem se stal Karel Ptáček z Cykloservexu Chotěšov s časem 17:11 a průměrnou rychlostí 35,62 km/h. Blahopřejeme.


Tento borec vede i průběžné pořadí poháru s 3479 body. Tabulku průběžného pořadí naleznete zde již vč. bodů ze třetího závodu.


D – děti do 15 let
1. místo: Pšenička Matěj
2. místo: Pavel Michálek
3. místo: Kotas Jaroslav


Ž – ženy od 15 let bez rozdílu věku
1. místo: Minková Lubica
2. místo: Kutnerová Petra
3. místo:


M1 – junioři 16 – 23 let
1. místo: Cink Ondřej
2. místo: Uher Martin
3. místo: Götz Petr


M2 – muži – elita 24 – 40 let
1. místo: Ptáček Karel
2. místo: Kovář Jaroslav
3. místo: Les Martin


M3 – muži – 41 a více let
1. místo: Eiselt Jaromír
2. místo: Fux Stanislav
3. místo: Lukeš Miloš


Všem výše uvedeným blahopřejeme k parádnímu sportovnímu výkonu, ostatním blahopřejeme též – k vítězství nad těmi, kteří dnes zůstali sedět doma.


Kompletní výsledky jsou zde.


Fotky budou v galeriích během zítřka podle toho, jak nám je fotografové dodají.
Tři galerie fantastickcých fotek ze Lhůťáku od Tomáše Tesaře jsou již v galeriích a to 1 2 a 3.
Další galerie:
od Jirky Krůty jsou tady a tady
od Vládi Pouzara jsou tady
a od Jirky Říhy tady
Na webu jsou velké fotky určené ke stažení ve velikosti 800 x… . Pokud máte zájem o ještě větší rozlišení fotek, napište si o ně nám nebo přímo Tomášovi na tento e-mai.


Máte-li nějaké své fotky, o které se chcete s ostatními podělit, ozvěte se na e-mail, rádi je přidáme do galerií.


Parádní pořadatelská oranžová trička jsme (včetně mého ředitelského) dostali sponzorským darem od Lakronu – těch, co vám to natřou. Velké díky.



Další odkazy:
Plzeňské časovky 2007 – úvodní stránka s propojením na všechny články o časovkách je zde
Pravidla Plzeňských časovek pro rok 2007 jsou zde
Všechno o loňském prvním ročníku Plzeňských časovek je zde


Závod byl bohužel poznamený pádem jednoho z účastníků, který zavadil o jednu z dopravních značek, které pro vaši bezpečnost při časovkách používáme (trošku ironie). Tím, že jsme s kolegou čekali na sanitku a spolupracovali s Policií, došlo k menšímu časovému skluzu, který pevně věříme všichni pochopili. Velký dík zaslouží Jirka Podhanský, který spadlému kolegovi poskytl první pomoc.
Bohužel dle sdělení Policie dostane spadlý kolega pokutu za způsobení malé dopravní nehody se zraněním onu nepochopitelnou tučnou pokutu. Je zde určitá naděje, že díky tomu, že se naše závody jedou v režimu zvláštního užívání silnice, bude sankce menší nebo žádná. Případ sledujeme a o jeho výsledku budeme informovat.
Určitě neuškodí si u pořadatelů informaci o tom, zda-li mají na svůj závod zvláštní užívání vydáno, zjistit. Toto by mělo být pro nás všechny velké varování, může to některé z nás stát docela slušný balík (pokud by se to stalo o 5 metrů vedle v lese, tak už by to bylo bez pokuty). Zrovna v den, kdy se to stalo, naši zákonodárci svoji chybu napravili a provedli potřebné změny zákonů, bohužel s platností až po prázdninách (asi aby se stát ještě krapet napakoval).
Zranění nohy bylo způsobeno především chybějícím špuntem v řidítkách, který kdyby tam byl, tak by to určitě dopadlo jinak. Bohužel chybějící špunty (i jiné podobné prohřešky) vídáme na kolech kolegů často.
Rádi bychom se z této nepříjemné zkušenosti poučili, takže od příště budeme namátkově okukovat stav kol a viditelně nezpůsobilá nebo nebezpečná kola na trať našich závodů nevyrazí. Totéž platí o přilbách. Dnes bez helmy jedoucí číslo 33 obdrží do celkového pořadí mínus 200 bodů z nejlepšího výsledku. Do dalších závodů pořádaných Cykloklubem nebude bez přílby nikdo vpuštěn. Zlepšení bezpečnosti cyklistů je jedním z našich dlouhodobých záměrů a věříme, že je v zájmu každého z nás, mít kolo v pořádku, protože na něm závisí náš život (a nejen náš).


sponzoři a partneři:

TRUHLÁŘSTVÍ ŘÍHA
masérské, regenerační a rekondiční studio Bc. Jany Hanzlové


Pořadatelský tým Cykloklubu Plzeň děkuje všem za účast a těší se na setkání při čtvrtém závodě, který se uskuteční v úterý 21.8.2007, kdy se pojede bajková časovka ze Starého Plzence na Radyni.

Spolek cestovatelů Plzeň
Všechna práva vyhrazena. Copyright © 2006 Cykloklub Plzeň. Pravidla užívání.