tag_error <txp:zem_prblock target="_blank"> ->  : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead  on line 46
Cykloklub Plzeň: Plzeňské časovky - závod první
Hledání:
Naše vyjížďky - co se chystá a co bylo najdete
Seriál závodů Plzeňské časovky
Stránka retroprátybusu - naší CYKLOKLUBovny

Cykloklub

Závody

Region  |  Časovky

Plzeňské časovky - závod první

Autor: Honza Hakl   03/21/07



a to – po silnici na Radyni


Prvním závodem je silniční závod na Radyni. Čeká nás 3,76 km přesně (dle našich HÁKů) s převýšením 204m. Nejprudší to je za křižovatkou na Šťáhlavy a před koncem, kde máme přes 10%.

Startujeme ve Starém Plzenci nad přejezdem na začátku kostek.
Prezence je od 17:30 do 17:50 (opozdilci si číslo objednejte předem).

Cíl je na parkovišti u Radyně.

Po startu nás čeká okažitě nájezd do stoupání ve Starém Plzenci a to po kostkách, které končí u konečné autobusu. Rozhodně nedoporučujeme zkoušet jízdu mimo kostky po asfaltu vedle, protože by to zaprvé nebylo spravedlivé a za druhé by tam mohlo třeba úplnou náhodou ležet něco, co by způsobilo defekt. Poté následuje stoupání po pěkném asfaltu na horizont do lesa, až se tam vyhrabeme, tak sjedeme malé klasání, kde ztratíme 13 pracně nastoupaných metrů. Po skoro rovince dojedeme ke křižovatce, kde se nedáme doleva – to je sice z kopce, ale ne na Radyni, takže odbočení vpravo a nástup na asi nejhorší úsek – stoupání k odbočce k Radyni. Po zdolání této stojky nezapomene odbočit opět doprava a vydat se na závěrečný kopeček. Samotný dojezd k Radyni už je brkačka, to už budem totiž pěkně rozjetí. No a jsme nahoře, hurá – první závod máme za sebou.

Měla by být otevřena hospoda pro nějaké to občerstvení a hlavně by měl být pro nás otevřený hrad Radyně – a to zadarmo (pokud vše dobře dopadne). Kola pro naše návštěvníky hradu ohlídáme. Tak bohužel do hradu se z důvodu opravy přístupové lávky podíváme až při bajkové časovce, vydržte.

Výsledky budeme vyhlašovat na parkovišti u Radyně a protože to bude první zkouška systému Bikebase, tak to buď bude během chviličky nebo….…. o trošičku déle.

Startovné bude 40,– Kč pro držtele karet Bikebase a 50,– Kč pro ostatní – to, abychom vás trochu motivovali si kartu pořídit. K tomu vratná 10 ,– Kč záloha na číslo.

Za tyto kačky dostanete pamětní list s dosaženým časem a budete si moct zazávodit na parádní trase, nasát atmosféru, setkat a popovídat s kolegy, kouknout se na hrad, nažunkat se nápoje od Kofoly, který dostanete po dojezdu a třeba i vyhrát nějakou cenu atd.

Ceny – jak je řečeno v pravidlech, budou spíše drobnější. Takže plnoletí vítězové kategorií odbrží litrovku od Stocku, druzí v kategoriích půllitrovku, no a ti třetí dostanou poukaz na volnou hodinu na spiňajz (indoor cycling), aby potrénovali a příště dostali ty flandy. Každý na bedně na památku dostane ještě medaili a diplom.
Též budeme losovat startovní čísla účastníků mimo stupně vítězů o nějaké ty další prezenty.

Kdož dorazíte vozem, nechte si ho před závodem na Radyni. Samozřejmě jako vloni zajistíme převoz věcí ze startu do cíle.

Takže přátelé, potrénujte a 24. dubna se těšíme na setkání









místo startu



nejprudší úsek za křižovatkou na Šťáhlavy



sponzoři a partneři:

TRUHLÁŘSTVÍ ŘÍHA
Spolek cestovatelů Plzeň
Všechna práva vyhrazena. Copyright © 2006 Cykloklub Plzeň. Pravidla užívání.