tag_error <txp:zem_prblock target="_blank"> ->  : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead  on line 46
Cykloklub Plzeň: Plzeňské časovky - pozvánka na Velkou cenu CK Loudatour
Hledání:
Naše vyjížďky - co se chystá a co bylo najdete
Seriál závodů Plzeňské časovky
Stránka retroprátybusu - naší CYKLOKLUBovny

Cykloklub

Závody

Region  |  Časovky

Plzeňské časovky - pozvánka na Velkou cenu CK Loudatour

Autor: Honza Hakl   05/11/09

Po loňské úspěšné premiéře nás čeká první terénní závod letošních časovek a to na okruhu se stejným místem startu i cíle. Závod se uskuteční v Kyjovském lese, kde jsme připravili trasu ve tvaru dvojokruhu.













Partnerem tohoto závodu je:

Cestovní kancelář Loudatour




Posezení po závodě
Stejně jako vloni bude možné po závodě posedět u ohýnku a opéct si buřtíka a pokecat. Kdo byste měl chuť se tohoto posezení zúčastnit, tak nezapomeňte blikačku a něco málo na sebe a pod sebe. Buřtíky ovšem letos každý své.



Jak tedy bude v úterý 26. května probíhat samotný závod?




Prezence od 17:15 hodin na místě startu. Stihneme-li včas vyznačit trasu a vše připravit a bude-li dost závodníků, zkusíme premiérově startovat ještě před šestou.


Trasa závodu je popsána v samostatném článku zde. Budeme se snažit ji vyznačit tak, aby bylo kolem páté hodiny hotovo. Před startem pak proběhne výklad trasy nad mapou s upozorněním na vše důležité.



Příjezd na závod
Pojedete-li na kole, nejlépe z centra města přes Radčice, z Lochotína je pak zajímavá cesta přes pole od Chotíkova. Auty se až ke startu nedostanete, tak je nechte buď v Radčicích nebo Malesicích.
Přístupové trasy a místa pro parkování si omrkněte v mapce a hlavně auta neparkujte při trase závodu v Malesicích!!!



Značení a pohyb na trati závodu
Trasa je rozdělna na dva okruhy, které projedete plynule bez zastávky. První okruh bude značen modře, druhý červeně. Barva značení se přemění při vašem průjezdu kolem startu po absolvování prvního kola.


Pár hlavních zásad pro závodění:

  • maximálně označíme trasu závodu a upozorníme případné návštěvníky na konání závodů, přes to není v našich silách garantovat to, že se v trase závodu nevyskytne běžný uživatel – tomuto věnujte hlavní pozornost především při délce rozhledu
  • úderem šesté hodiny nebude možné se na trase závodu rozjíždět, za startem se dá vjet do lesa na jiné cesty, či louku, kde bude možné nohy protočit.



Na trase se vyskytuje pár míst, kde je třeba věnovat jízdě zvýšenou pozornost (raději ztratit pár vteřin, než se někde rozmáznout):
1. úvodní singlík v rokli staré úvozové cesty zakončený pravou a ostrou levou zatáčkou do stoupání
– zde pojedete po jednom hned po startu, tak by tu nemělo docházet k předjíždění
2. sjetí tras před výjezdem z lesa – pozor na kolegy přijíždějící z druhé trasy
3. dělení tras v lese po přejezdu louky – při prvním průjedu rovně po modré, při druhém doleva po červené
4. ostrá levá zatáčka u Malesické skály, za zatáčkou následuje stoupání
5. klesání v lese za Kyjovským hradem (už tam nestojí) – občas není vidět za zatáčku, lépe jet po své straně
6. sjezd do Malesic – krátký, krásný, prudký a technický parádní sjezdík zakončený průjezdem roklí (malou). Zde platí (a budeme důsledně hlídat) zákaz předjíždění. Povoleno je pouze případné objetí závodníka tlačícího kolo – ten musí objetí umožnit uhnutím. Dá se to v klidu sjet, i docela rychle, tak bychom tam neradi někoho seškrabávali ze stromu.
7. průjezd Malesicemi – na místních komunikacích nutno dodržovat pravidla silničního provozu – především jízda v pravo a přednost na křižovatkách – tam budou pořadatelé, možná městská policie, ale znáte disciplínu lidí spěchajících domů z práce
8. v druhém kole upozorňujeme na esíčko na konci louky po průjezdu kolem startu
9. samozřejmě odbočku na dělení tras, kde se pojede doleva
10. a po průjezdu cílem pozor na další závodníky a diváky


Cíl závodu je cca 10 m od startu na boční lesní cestě, převoz věcí tedy opět nebude potřeba a zajistíme možnost jejich uložení.


Ceny jako vždy – drobné. Hlavní cena pro absolutního vítěze a i pro vylosovaného šťastlivce – poukaz na slevu na zájezd od CK Loudatour. Diplomy a pamětní listy opět tiskneme na místě.


První pomoc – Jako vždy prostřednictvím zdravotníků z Plzeňské zrdávky. Úraz hlašte na telefonní číslo na zadní straně startovního čísla v případě, že by se jednalo o úraz, který by byl nad možnosti první pomoci je třeba volat 155.


Soutež
i z tohoto závodu nám můžete poslat fotky do souteže o měření FOG od Duratecu a to fotky nejlépe s kolem Duratec. Soutěž bude vyhlášena v průběhu června na webu bikebase.cz.


Pro jistotu mrkněte na pravidla celého seriálu a i do rozcestníku Plzeňských časovek na www.casovky.cz, kde je vše o všech ročnících.


Nesmíme zapomenout na naše sponzory, bez nichž by to nešlo, takže veliké díky následujícím firmám a dalším partnerům v čele s vlastníky pozemků a úřadem městského obvodu Malesice:

Statutární město Plzeň prostřednictvím záštity Primátora Pavla Rödla
truhlářství Říha tel.: 774 621 584
TJ Dynamo ZČE – oddíl cyklistiky masérské, regenerační a rekondiční studio Bc. Jany Hanzlové Pizzeria Petřínská a restaurace Hotelu Copntinental

Na setkání při 2. závodě letošního ročníku 26. května 2009 se těší

pořadatelský tým Cykloklubu Plzeň


PS: Protože stále nemůžeme spustit komentáře, tak případné dotazy pišě přímo na e-mail nebo např. přes dálší kontakty

Spolek cestovatelů Plzeň
Všechna práva vyhrazena. Copyright © 2006 Cykloklub Plzeň. Pravidla užívání.