tag_error <txp:zem_prblock target="_blank"> ->  : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead  on line 46
Cykloklub Plzeň: Plzeňské časovky 2009 - pozvánka na Velkou cenu Sport Beran
Hledání:
Naše vyjížďky - co se chystá a co bylo najdete
Seriál závodů Plzeňské časovky
Stránka retroprátybusu - naší CYKLOKLUBovny

Cykloklub

Závody

Region  |  Časovky

Plzeňské časovky 2009 - pozvánka na Velkou cenu Sport Beran

Autor: Honza Hakl   04/23/09

Přinášíme pozvánku na první závod 4. ročníku seriálu časovek jednotlivců v okolí Plzně.


Po dvouleté přestávce, kterou způsobila rozsáhlá oprava silnice od řeky Klabavy do Smědčic díky čemuž jsme začínali závodem na Radyni, se vracíme na místa, kde se jela v roce 2006 úplně první Plzeňská časovka – do Chrástu. A po stejné dvouleté přestávce jsme obnovili spolupráci s místním cykloobchodem Sport Beran, dle kteréhož se tento první závod jmenuje.


Oproti původní trase jsme v rámci letošního „prodlužování“ trasu natáhli na téměř 9 kilometrů (z původních 4,7) doufáme, že zajímavou zajížďkou do Sedlecka a Bušovic.


PREZENCE
Bude probíhat v Chrástu před obchodem Sport Beran od 17:15 hodin.
Jede-li vás víc a chcete-li urychlit prezenci, vyplňte si předem „přihlášky“:.
Pokud nestíháte prezenci, chcete si zamluvit startovní čas nebo chcete závod absolvovat „v rámci švihu“ – viz „pravidla“:, napište na tento e-mail vaše přání a bude-li to organizačně možné, vyhovíme každému.
Pokud jste oproti loňsku změnili tým, zvýrazněte to v přihášce.


START
Je na první křižovatce za Chrástem – Zde je mapka s přesným místem startu. Po prezenci se tedy přesunete přes Chrást ke startovní rampě.
Původně jsme chtěli jet „na ostro“ již přes Chrást, ale měli bychom problém se zajištěním vaší bezpečnosti a garancí toho, že vás nezbrzdí auta odbočující vlevo. Z tohoto důvodu nesedí kilometráž uvedená na plakátech, ale bezpečnost závodníků je naše priorita numero uno.
Interval startu i čas startu prvního závodníka bude určen dle počtu přihlášených na místě.


TRASA ZÁVODU

Po startu se sjíždí na most přes řeku Klabavu, před kterým jsme startovávali. Následuje výjezd do Smědčic, kde se jede stále po hlavní na Radnice. Po výjezdu ze Smědčic je sjezdík k mostíku přes Bušovický potok, po kterém následuje stoupání kolem Sedleckého hřbitova do Sedlecka. Zde se před přejezdem odbočuje vpravo na Bušovice. V době závodu by neměl jet žádný (alespoň ne osobní) vlak, takže by před přejezdem neměla vzniknout kolona. Pokud by přeci jen vznikla, objeďte ji v souladu s předpisy. Po odbočení následuje stoupání a poté klesání do Bušovic, kde se přijede na křižovatku se silnici ze Smědčic na Vitinku a Osek. Zde se jede doprava po rovince do Smědčic, kde se odbočuje ostře doleva na dobře známé závěrečné stoupání na nejvyšší místo silnice na Litohlavy – Hůrku, kde bude cílová cedule. ZDE je aktivní mapa s trasou i profilem


POKYNY K ZÁVODU – přečtěte si současně i PRAVIDLA SERIÁLU

  • závod se jede za plného silničního provozu s omezením rychlosti (aut) ve směru závodu
  • zvláštní užívání vydané odborem dopravy v Rokycanech a Plzni bude k dispozici na startu
  • jezděte u pravého okraje (v místech, kde to svádí, to budeme hlídat – penalizace 1 minuta), max. tolerance je 1,5m od kraje silnice
  • v křižovatce v Bušovicích vjíždíte na hlavní a jste povinni dát přednost autům jedoucím po hlavní, v křižovatce ve Smědčicích se odbočuje vlevo a jste povinni dát přednost protijedoucím vozidlům. V obou křižovatkách bude pořadatel, který bude auta zastavovat, přes to se přesvěčte, že je silnice volná (nemůžeme garantovat, že všichni řidiči pořadatele uposlechnou). Mezi šestou a sedmou hodinou by v těchto křižovatkách měla na provoz dohlížet i hlídka Policie ČR.
  • předjíždění – aby se nejednalo o penalizovatelnou jízdu v háku, je předjíždějící povinen dodržet boční odstup min. 1,5 m a zařadit se před předjížděného ve vzdálenosti min. 10 m
  • po zkušenostech z dřívejška upozorňujeme, že i při cestě na start a navrát z cíle (dokud nevrátíte naše číslo) jste povinni mít nasazenou na hlavě přilbu – porušení = vyloučení ze závodu
  • nadále bude umožněn převoz věcí z místa prezence do cíle (auto odjede před startem prvního závodníka)



VYHLÁŠENÍ
Proběhne v místě prezence tj, před obchodem Sport Beran. Výsledky na internet poletí vzduchem ihned po vyhlášení a budou 2× k dispozici vytisklé na místě.


CENY A SLOSOVÁNÍ STARTOVNÍCH ČÍSEL
Fylozofie je stále stejná – hodnotnější ceny schováváme do celkového pořadí, přes to se díky sponzorům daří zvyšovat hodnoty cen i v jednotlivých závodech.


SOUTĚŽ
Ve spolupráci se serverem bikebase.cz a sponzorem hlavní ceny firmou Duratec, bude začátkem června vyhlášena soutěž o nejlepší fotku z prvních dvou závodů Plzeňských časovek nejlépe s kolem Duratec. Cena = poukaz na měřění postavy FOG v hodnotě 2500 Kč. Takže foťáky sebou.


STARTOVNÉ
Pro letošní rok zůstává 50 Kč, zálohu na číslo již nevybíráme.


PARKOVÁNÍ AUT
Neparkujte – v místě startu, při chodníku před obchodem Sport Beran a v cíli na silnici. Za silnicí na Zruč je dostatečně velké parkoviště.




Vše o letošních, loňských a předloňských časovkách je na www.casovky.cz.


Pokud budete fotit nebo natáčet a máte chuť se o svoje záznamy podělit, ozvěte se nám na e-mail nebo řekněte na místě vyhlášení (čtečku karet máme sebou).


Pokud by někomu z vám nevyhovoval tento termín, pojedeme na této trase v náhradním termínu v srpnu nebo září.

Naši sponzoři pro letošní rok

masérské, regenerační a rekondiční studio Bc. Jany Hanzlové
restaurace a kavárna v hotelu Continental Pizzeria Petřínská
zakázkové truhlářství Jiří Říha TJ Dynamo ZČE – oddíl cyklistiky

Na první letošní setkání se závodníky i diváky v úterý 5. května v Chrástu se těší pořadatelský tým Cykloklubu Plzeň

Spolek cestovatelů Plzeň
Všechna práva vyhrazena. Copyright © 2006 Cykloklub Plzeň. Pravidla užívání.