CYKLOKLUB PLZEŇ

 

 

LICHNOV 24 HODIN 2005

 

ŠTAFETOVÝ ZÁVOD CYKLISTICKÝCH DVOJIC

 

12. - 13. 8. 2005

pátek cca 16:30

sobota 18:30 po 26 hodinách

 

Po naší loňské účasti, kdy jsme se s Akim zúčastnili spíš na zkoušku a nakonec jsme obsadili 2. místo v kategorii neregistrovaných do 65 let za 812,11 km (celkově 5. místo), jsme letos do Lichnova vyrazili již ve dvou dvojících i s ambicemi obhájit minimálně loňský výsledek.

 

Jeli jsme tedy:

Honza + Petr (v registrovaných) a

Aki + Martin S. (v neregistrovaných do 65 let) a

opatrovatelka Tereza

 

V registrovaných startovaly 3 dvojice, v neregistrovaných do 65 let 16 dvojic, celkem včetně běžců, vozíčkářů, koloběžek 32 dvojic.

 

Skupina A: Petr, Tereza a Honza jela Petrovo golfem

Skupina B: Aki a Martin jela Akiho pažoutem

 

Na letošní rok jsme se již vybavili dostatečným množstvím více či méně potřebných věcí - zahradní altánek, rychlovarná konvice, fén (k ránu s hodil), televize + video + kazety z letošní Tour de France atd. Také se nám díky příjezdu již ve čtvrtek podařilo zabrat dobré místo u silnice.

 

Závodí se na silničním okruhu Lichnov - Frenštát p.R. - Bordovice - Lichnov o délce 9,8 km.

 

Letos se jezdilo poměrně rychle hned o začátku a ještě v noci byly průměry přes 38 km/h, trochu se zvolnilo k ránu a více až po té, co Aki vyprovokoval únik 3 dvojic, který sám nebyl schopen zachytit. Tyto tři dvojice nás následně dojely o 1 kolo a tím bylo v podstatě o závodu rozhodnuto. My jsme v té době již měli jisté 2. místo, protože naše poslední dvojice z kategorie na nás již ztrácela 2 kola. Několik kol před cílem jsme na trase chytili velmi slušnou průtrž - dlouho už jsem v něčem takovém nejel. Po dohodě si to v posledním kole rozdal Martin s dvojicí č. 25 o 3. místo v kategorii neregistrovaných do 65 let, Petr nám navíc únikem v posledním kole zajistil celkové 4. místo.

 

závěrem tedy:

 

dvojice

 

honza + petr

 

2. místo v kategorii registrovaných

 

4. místo celkově

 

ujeto : 826,467 km

 

průměr: 34,44 km/h

 

Okruhů: 84

 

 

 

 

dvojice

 

aki + martin s.

(cykloservex chotěšov)

 

3. místo v kategorii neregistrovaných do 65 let

 

5. místo celkově

 

ujeto : 826,121 km

 

průměr: 34,42 km/h

 

okruhů: 84  

 

 

 

 celkové výsledky zde

 

 

Bylo toho i letos dost, přežil jsem několik zimnic (v noci bylo kolem 10 st. C), párkrát jsem v sedě v sobotu usnul (díky tomu jsem jednou přišel o zbytek koblihy, která mi nekoordinovaně vypadla z ruky), několikrát jsem se zařekl, že tohle již nikdy a přesto pár dní poté už plánujeme naší účast na dalším ročníku (začínám shánět nezávislé topení do auta). Pocit vítězství nad časem je nepopsatelný a je-li doplněn ještě umístěním na "bedně" je to fakt super. Také je příjemný pocit, když je člověk po takovém výkonu finančně oceněn (v Lichnově je kromě věcných cen věnováno 1. dvojici 6000,-, 2. dvojici 4000,-  a 3. dvojici 2000,-). Nutno přiznat, že kdyby mi to jezdilo tak, jako Petrovi, tak bychom měli reálnou šanci bojovat o místo nejvyšší, bohužel tomu tak nebylo (s kýmpak asi pojedu za rok?).

 

 

Více fotek zde bude snad brzy.

 

 

 

 

 

JH