tag_error <txp:zem_prblock target="_blank"> ->  : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead  on line 46
Cykloklub Plzeň: Velikonoční brigáda 17. až 20. dubna 1987
Hledání:
Naše vyjížďky - co se chystá a co bylo najdete
Seriál závodů Plzeňské časovky
Stránka retroprátybusu - naší CYKLOKLUBovny

Cykloklub

Akce

Ostatní akce  |  Slavia  |  Vyjížďky

Velikonoční brigáda 17. až 20. dubna 1987

Autor: Honza Hakl   04/26/07

přepis záznamu z oddílové kroniky z brigády konané před 20-ti lety









Účast:
Jestřáb, Medvěd, Hardy, Kolčava, Kolčavová, Šišák, Grizzly, Souček, Sugi, Mýval, Krommer T, Hrabák, vodák, Nový, Haklík, Kopecný, Treml, Vocetka, Žlábek, Záhrubský
Trasa:
Pá: Plzeň – Kaceřov – Kožlany – Čistá 50km
So – Po: přesuny na pracoviště 20 km
Po: zpět do Plzně 50 km

Stalo se v našem oddíle již tradicí, že dny volna, které připadají na Velikonoce, trávíme na lesních brigádách sázením stromků. Tuto tradici jsme neporušili ani letos! Po nocování v Kožlanech (1984) a na Chříči (1985 a 1986) jsme byli letos ubytování v ubytovně JZD Čistá. Ubytovna byla rozestavěna, ale přece jenom jsme splali v čistém prostředí a poprvé v měkkém, kamna byla bohužel pouze ve „společenské místnosti“. Zde jsme snídali a večeřeli. Zcela automaticky se ranního vaření čaje a buzení ujal Medvěd, kterému snad působilo obrovské potěšení burcovat nás po šesté hodině z vyhřátých spacáků. Samozřejmě za našich obrovských protestů.
Letošní brigáda byla velice důležitá, protože jsme se chtěli pokusit o zasazení jubilejního stotisícího stromku. Sjelo se nás na brigádu 21, ale přesto jsme museli všichni sáhnout až na dno svých sil, abychom svůj plán splnili. Po deštích byly paseky rozbahněné a hluboké koleje od těžebních mechanizmů „HARVESTORŮ“ byly plné vody. Začínali jsme ráno v 8:00 hodin a večer jsme končili taky.
Na velikonoční pondělí od rána tak pršelo, že byl vážně narušen náš úmyls dokončit na této brigádě 100 000 stromků. Ale přeci jen jsme se vydali na paseky a promočeni, na smrt unaveni, ale šťastni jsme za obrovského jásotu a troubení na sazeče konečně+ vpravili do země jubilejní stromeček.. Ten zasadil Medvěd (protože on si vlastně lesní brigády vymyslel a honil nás do práce a hajný Řízky (protože jeho byly paseky a sám slíbil, že se bude o jubilanta starat a dávat pozor, aby se mu něco nestalo). U stromku jsme do země zarazili ceduli s datem, jménem odíílu a velkým číslem 100 000. Byli jsme rádi, že se nám povedlo, co jsme chtěli – a sice ke 100. výročí organizované turistiky vysadit sto tisíc stromků.
Po návratu z lesa jsme poobědvali a začali se chystat na odjezd. Zanedlouho dorazil Juggy se svým fárem a přívěsem, takže my mohli jet do Plzně nalehko. Ani za této situace se cesta domů neobešla bez komplikací. Menším se nechtělo šlapat, přičemž starší značně ztráceli nervy, ale vše vyvrcholilo zmizením Ovo Žlábka v pangejtu u Chotiné. Nešlo samozřejmě o ojedinělý kabaretní kousek tohoto nadějného mladého sportovce.
Naprosto psychicky zničeni, ale přeci jen s dobrou náladou jsme dorazili do Plzně a mohli se těšit z perfektně prožitý dnů volna.
Zapsal: Grizzly


Tento článek jsem se rozhodl vydat při příležitosti 20-tého výročí mé první víkendové akce s cykloturistickým oddílem Slavia VŠ Plzeň. Zážitků mi zůstala fůra, kolo se stalo nadobro mým životním partnerem a z lidí z klubu se stali přátelé na celý život.
Ze zápizu lze docela věrně nasát dobu v jaké se na brigády jezdilo. Za prodloužený víkend se dalo vydělat i 120,– Kčs, za které se při lehké protekci dala pořídit sada špičkových brzd Favorit Centric. i když peníze nebyly tím hlavním cílem, proč se na brigády jezdilo.

Díky všem, že to bylo tak fajn, jaké bylo.

Honza Hakl


Chvilka odpočinku na svačinu – velmi vzácná



Instruktáž sázení stromků v podání Grizzlyho a Medvěda



Porada – přidělování do dvojic



Po zasazeni 100 000-cího stromku



To je on ještě přes zasazením



Slanostní řeč



a slavnostní troubení na sazeče

Spolek cestovatelů Plzeň
Všechna práva vyhrazena. Copyright © 2006 Cykloklub Plzeň. Pravidla užívání.