tag_error <txp:zem_prblock target="_blank"> ->  : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead  on line 46
Cykloklub Plzeň: Prvomájová vyjížďka
Hledání:
Naše vyjížďky - co se chystá a co bylo najdete
Seriál závodů Plzeňské časovky
Stránka retroprátybusu - naší CYKLOKLUBovny

Cykloklub

Akce

Ostatní akce  |  Slavia  |  Vyjížďky

Prvomájová vyjížďka

Autor: Honza Hakl   04/26/07

troška historie a pozvánka na letošní ročník této tradiční akce


Co jsem se stal členem bývalého cykloturistické oddílu Slavia VŠ Plzeň, tak se tradičně na prvního máje jezdilo na Prvomájovou vyjížďku – přesný rok prvního závodu jsem zatím nedohledal, ale tušim tak 1978 – 1982 – třeba to někdo doplní.
V době socialismu jsme jako správní mladí sportovci absolvovali dopolední prvomájový průvod po dnešní Klatovské třídě (dříve třídě Prvního máje), abychom se po obědě ve 14:00 mohli sejít u Sokolovny v Bolevci, odkud se na prvomájovku tradičně vyráží i dnes.

V osmdesátých letech byla Prvomájová vyjížďka pořádána i jako oficiální akce pro veřejnost s účastí i přes 100 cyklistů. Jezdily se dvě trasy 30 km a 50 km.

Trasa 30 km
Plzeň Bolevec – Bílá Hora – Senec – Zruč – Česká Bříza – Hromnice – Červené jezírko – Horní Bříza – Záluží – Plzeň Bolevec
Trasa 50 km
Plzeň Bolevec – Bílá Hora – Senec – Zruč – Česká Bříza – Hromnice – Červené jezírko – Obora – Kaznějov – Loza – Dolní Bělá – Zelené jezírko – Trnová – Horní Bříza – Záluží – Plzeň Bolevec


V devadesátých letecho bohužel došlo k ukončení Prvomájovek formou oficiálně pořádané akce. Nicméně se s přáteli a členy Slavie a dnes i Cykloklubu scházíme každý rok k společnému výjezdu.

V současné době se jezdí v podstatě původní kratší 30 km trasa na které přibyla další zajímavá zastávka a to zrekonstruovaný statek Býkov hned za Hromnicemi, kde se naši příznivci nápoje G10 tradičně a rádi zastavují.


Fotky z let 2004 – 2007 jsou tady, fotky od Kamila Přenosila z roku 2007 jsou v naší galerii a i tady u Kamila


Zpátky na rozcestník o Slavii

Spolek cestovatelů Plzeň
Všechna práva vyhrazena. Copyright © 2006 Cykloklub Plzeň. Pravidla užívání.