tag_error <txp:zem_prblock target="_blank"> ->  : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead  on line 46
Cykloklub Plzeň: Cykloturistický oddíl Slavia VŠ Plzeň - reportáž ze srazu k 60. výročí založení
Hledání:
Naše vyjížďky - co se chystá a co bylo najdete
Seriál závodů Plzeňské časovky
Stránka retroprátybusu - naší CYKLOKLUBovny

Cykloklub

Akce

Ostatní akce  |  Slavia  |  Vyjížďky

Cykloturistický oddíl Slavia VŠ Plzeň - reportáž ze srazu k 60. výročí založení

Autor: Honza Hakl   09/10/18

Mrkněte, jak jsme si užili tento jubilejní sraz…..


Ačkoliv se s potkáváme na akcích Cykloklubu a dalších, když přijde kulaté výročí od založení, je to vždy něco jiného. Letos to vyšlo na 60 let, kdy Šiwo náš oddíl založil a zahájit tak epochu, kdy mohlo mnoho desítek zejm. kluků z Plzeňska zažít na kole mnoho dobrodružství, sportovních úspěchů i fyzického vyčerpání, poznání mnoha míst a výbornou partu s hlubokým přátelstvím a kamarádstvím.


Pro místo srazu jsme si dohodli areál Sokolky ve Stupně, protože jsme slíbili pomoc při zajištění sobotního závodu PALky v Újezdu u Sv. kříže a v neděli jsme to měli správným směrem do míst, kde jsem zasadili několik set tisíc stromků.
Prvně nás na akci vezl náš nový dopravní prostředek – Cykloklubovna, který se okamžitě stal vítaným parťákem.


V pátek jsme se sešli k večeru a po ubytování jsme hrábli do strun a zpívali písničky z mládí i současné.


Sobota začala dřívějším vstáváním a už po půl osmé jsme se autobusem přesouvali do Újezda u Sv. kříže, kde jsme pomáhali cely den moderovat, startovat a jinak zajišťovat závod Plzeňské amatérské ligy horských kol. Po několikaleté pauza od posledního pořádání jsme si atmosféru závodů opravdu užili a strávili tak hezký den.
Večer se naše řady rozšířily o další kolegy a mohli jsme se vrhnout na promítání diáků z dob dávno minulých a fotek z posledních akcí. Šli jsme spát opět až nad ránem plni vzpomínek.


V neděli jsme autobusem přejeli do Kožlan, kde jsme se na kolech vydali na okruh po stopách našeho sázení. Za Čistou jsme dlouho hledali 100 000. stromek, ale nakonec jsme ho našli určením. Zkusili jsme udělat fotky v původním postavení a přejeli na další místo, kam jsme před 31 lety přijeli na paseku a dnes je tam velký les. Hezký mírně mrazivý pocit v těchto místech. Dali jsme si oběd z tlumoku tak jako dřív a jeli do Chříče (na pivo) a přes Ptyč jsme se vrátili do Kožlan, kde jsme výjezd zakončili v cukrárně (nechali nám připíchnout se do elektriky a natočit dopít náš vlastní sud, který jsme měli v autobusu).


Fotky jsou nějaké tady na FB:


https://www.fa­cebook.com/pho­to.php?…


další připravujeme


Spolek cestovatelů Plzeň
Všechna práva vyhrazena. Copyright © 2006 Cykloklub Plzeň. Pravidla užívání.