tag_error <txp:zem_prblock target="_blank"> ->  : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead  on line 46
Cykloklub Plzeň: Český les s Cyklokroužkem
Hledání:
Naše vyjížďky - co se chystá a co bylo najdete
Seriál závodů Plzeňské časovky
Stránka retroprátybusu - naší CYKLOKLUBovny

Cykloklub

Ostatní projekty

Cyklokroužek  |  První pomoc  |  Půjčovna  |  Technika

Český les s Cyklokroužkem

Autor: Honza Hakl   11/01/13

Dva dny podzimních prázdnin jsme strávili v Českém lese.


V úterý 29. a ve středu 30. 10 byly podzimní prázdniny a tak jsme vyrazili na výlet do Českého lesa. Bydleli jsme v Penzionu Pivoňka v Pivoni (doporučujeme – super rodinné bydlení).
První den jsme se vydali na hřebeny a pokořili jsme tak vrchol s hradem Herštejnem. Vzhledem k počasí jsme se dostali až do mraků a užívali si vyšší vlhkost. Poté jsme (šikulové :-)) sjeli omylem z červené značky, přičemž vracet se nemělo smysl a tak jsme přehodnotili trasy, což vůbec nevadilo, a jeli po modré do vnitrozemí. Cestou jsme se zastavili na zříceném kostele Sv. Mikuláše i v Mnichově, kde jsme obdivovali místní fotbalový klub, který prý hraje s Viktorkou v Champions league….. přes Sezemín jsme se pak vrátili do Pivoně na večeři. Čerství pstruzi…... ti byli…... to nelze popsat slovy. Po večeři jsme už za tmy vyrazili na prohlídku Pivoně a…... na noční pochod lesem zakončený kde jinde než na místním hřbitově.
Druhý den jsme po snídani vyrazili po silničce na hřeben na Liščí domky, odkud se sjelo na prameny řeky Radbuzy (chutná voda :-)). Sjezd od pramenů byl lesem po cestě rozježděné od lesáků plné vody. Naštěstí jsme se mohli z bláta oklepat v restauraci v Rybníku (byli rádi :-)). Z Rybníku nás čekal výjezd a i výšlap na německou horu Ebene (převýšení cca 400 m!!!). Hranice jsme překročili jak jinak než někde v lese. Z rozhledny byly super výhledy až na Šumavu. Sjezd dolů byl v podstatě přímo lesem, protože jsme se potřebovali dostat na bývalou signálku. Pak už jsme jen sjeli do Rybníka, kde šly děti znovu do restaurace (mezitím uklizené) a řidiči jeli pro auta.

Trasy

úterý – koloMAPA – 20 km
úterý – noční pěší MAPA – 4 km
středa – koloMAPA – 24 km – převýšení přes 550m!!!



u penzionu Pivoňka



na Herštejně



bahenní lázně :-)



po čáře

Fotky

jsou v galeriích – 1. galerie2. galerie



Videa


Moc hezké video od Vaška, díky.

čtení z knihy pana Vičara
jízda po hranici
dolů cestou necestou
sjezd z Ebene
je to dřina

Spolek cestovatelů Plzeň
Všechna práva vyhrazena. Copyright © 2006 Cykloklub Plzeň. Pravidla užívání.