tag_error <txp:zem_prblock target="_blank"> ->  : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead  on line 46
Cykloklub Plzeň: Komorní Krušné hory
Hledání:
Naše vyjížďky - co se chystá a co bylo najdete
Seriál závodů Plzeňské časovky
Stránka retroprátybusu - naší CYKLOKLUBovny

Cykloklub

Akce

Ostatní akce  |  Slavia  |  Vyjížďky

Komorní Krušné hory

Autor: Honza Hakl   07/17/13

Zpráva ze super akce na silniční Krušné hory.


V menší skupince jsme 15. června 2013 vyrazili na silničky do Krušných hor. Jeli jsme úmyslně v menší skupince, abychom si spolu pokecali a užili si to…... a to se opravdu povedlo.






















Autem jsme popojeli do Květnové, což je první vesnička za Ostrovem směr Klášterec. Původně jsme chtěli jet tohle , ale měli jsme velké štěstí, že nás hned po výjezdu dojel místní kolega cyklista Víťa Hanuš, který nám trasu krapet upravil a vzal nás do míst, kam bychom sami o sobě nejeli.


Naše trasa – 105 km / 1660 m


Bike route 2 236 140 – powered by Www.bikemap.net


Trasa přímo na bikemap.net , GPX soubor


Stoupání z Květnové na Krásný les – super výhledy na Doupovské hory a údolí Ohře




Vzadu vrchol Meluzíny – 1094 m n.m.

Krásná silnička na hřebenech



Z Meluzíny jsme najeli na silnici 223 a přes Halže se jeli pokochat vyhlídkou z Měděnce. Přes Halže pak sjezdem do Kovářské.



Výhledy za Kovářskou



studánka



náš průvodce Víťa



Oberwiesenthal – Deutschland

i s mašinkou, kouřindou…..Jendo :-)



Závěr na Fichtlberg



Z Fichtlbergu směr Německo



Fichtlberg



a vrcholovka


Po Fichtlbergu nás Víťa předal ke svému kamarádovi na oběd na Božím Daru do restaurace Daro. Příjemná atmosféra, velmi kvalitní obsluha a jídlo bylo dost dobrý.

Zvětšit mapu

zdroj: maps.google.com


Poté jsme jeli už sami znovu do Německa okolo Tetřeví hory a přes Zlatý kopec. Cesta to už úplně na silniční kolo nebyla (jeden defekt), ale nějak jsme to projeli. V Německu jsme si dali kopec přes Breitenbrunn do Joganngeorgenstadtu a zpět do ČR do Potůčků (tržnicová hrůza). Pak už přes Horní Blatnou a dále stále z kopce přes Pernink do Hroznětína. Z Ostrova do Květnové vedla pěkná asfaltová cyklostezka…...


Závěrem

Super akce, krásné asfalty, krásné výhledy. Veliké štěstí a díky, že nás Víťa potkal a jel s námi a ukázal nám místa, kam bychom se jinak nevydali. Máme slíbeno průvodcování i na bajky a běžky.
Krušné hory jsou z Plzně autem dosažitelné stejně jako Šumava a nabízí mnoho variant ježdění. S využitím Německa a jejich cyklostezek je to ještě lepší. Určitě se tam vrátíme….…

Spolek cestovatelů Plzeň
Všechna práva vyhrazena. Copyright © 2006 Cykloklub Plzeň. Pravidla užívání.