tag_error <txp:zem_prblock target="_blank"> ->  : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead  on line 46
Cykloklub Plzeň: Okolo Plas - super podzimní biking
Hledání:
Naše vyjížďky - co se chystá a co bylo najdete
Seriál závodů Plzeňské časovky
Stránka retroprátybusu - naší CYKLOKLUBovny

Cykloklub

Trasy a tipy na výlet



Okolo Plas - super podzimní biking

Autor: Honza Hakl   10/10/12

jedno podzimní odpoledne jsem si byl vyprat hlavu na bajku…...


Po popojetí autem do Plas (pohodové parkování u nádraží) mě čekala následující trasa:


Cyklistická trasa 1871625 – powered by Bikemap 


První část bylo stoupání na hřeben ke Hvozdu. Po zelené tur. značce, která je současně i naučnou stezkou Ludvíka Otčenáška (co je na těch cedulích, si přečteme jindy společně :-)). Ze začátku super trasa podél potoka až k Lomanskému rybníku s dloooouhým molem pro kachny (a samo i kolo :-)). Pak kousek po silnici a dál lesem až na silnici z Lozy. Stále po zelené a po sjetí ze silnice super singlíkovej sjezdík až k oboře (já viděl megajelena). Projet Líté (vždycky si vzpomenu na mého dědu, jak do Lítého vozil babi na štangli z Plzně na borůvky – borec :-)).
Z Lítého do Hvozdu, kolem kterého vždycky jen profičíme na silničkách, (docela pěkná vesnice). Za Hvozdem nejvyšší místo výletu – Citeř – 589 m n.m., odtud pěkný široký sjezdík, kde jsem níže žlutou opustil a jel podél Osojenského potoka, podél kterého jsem chtěl dojet až ke Střele. Ale ouha, údolí přehrazené plotem…..tak výstup téměř horolezecký až do Ondřejova. Z Mladotic zastávky pak po žluté a modré do Žebnic. Sjezd z Žebnic do Plas po modré je super technická libůstka.
Po příjezdu do Plas jsem chtěl původně po červené, ale nějak jsem jí tak úplně nenašel, navíc už se začalo ochlazovat, tak jsem si zajel po silnici nad Nebřeziny, doleva sjezdíkem po polní cestě na Babinu a napojil se na zelenou. Zelená přes Nebřeziny do Plas je klasicky skvělá.



Lomany – zdroj: www.mapy.cz*



Osojenský potok – zdroj: www.mapy.cz


Závěr:
hlava dokonale vypraná, v krásném podzimním dni s barevnými stromy a modrým nebem fakt bomba….
samozřejmě to někdy zařadíme do programu cykloklubího ježdění, aby si i ostatní užili super přírodu na obou březích Střely.

Spolek cestovatelů Plzeň
Všechna práva vyhrazena. Copyright © 2006 Cykloklub Plzeň. Pravidla užívání.