tag_error <txp:zem_prblock target="_blank"> ->  : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead  on line 46
Cykloklub Plzeň: Francouzské Vogézy - ráj silničního cyklisty
Hledání:
Naše vyjížďky - co se chystá a co bylo najdete
Seriál závodů Plzeňské časovky
Stránka retroprátybusu - naší CYKLOKLUBovny

Cykloklub

Závody

Region  |  Časovky

Francouzské Vogézy - ráj silničního cyklisty

Autor: Honza Hakl   09/12/09

týden před pátou návštěvou jsem se konečně dokopal ke krátkému popisu, aby kluci věděli, co je letos čeká….


Vogézy jsou pohoří ve francouzském Alsasku a tyčí se vzůhu na levém břehu Rýna. Tošku více o Vogézách jezde na Wikipedii.


Vhodným výchozím místem je Colmar, ležící na Alsaské vinné stezce. Vinic na svazích mezi Rýnem a Vogézy je opravdu mnoho a místní vínko…..


Doprava do Vogéz je naprosto v pohodě, neb je to do Colmaru z Plzně necelých 600 km po dálnici (ještě jsem to nikdy nejel déle než 6,5 hodiny).


Zvětšit mapu



Díky dobrému tvarování kopečků, je možné po výjezdu z údolí Rýna (cca 180 m n.m.) vyjet do hor mnoha silnicemi různých úrovní. Po výjezdu na hlavní hřeben lze po tomto hřebeni jet i několik desítek (cca 25) kilometrů a výrazně neklesnout. Nejvýše lze vyjet na Grand Ballón – vrchol má 1424 m n.m., silnice končí o cca 50 m níže. Mimo tento hřeben jsou i další zajímavé vrcholy, na které vedou silnice – např. Ballon d´Alsace výšky 1247 m. n. m., Petit (malý) Ballón atd.
Silnice jsou zde kvalitní, stoupání nepříliš prudká s konstatním sklonem (39/26 z. stačí) s dosti serpentýnami, výhledy a především k cyklistům velice ohleduplnými francouzy.
Do Vogéz občas míří i Tour de France – letos 13. etapa končící v Colmaru.



V roce 2008 jsme druhý den jeli na Grand Ballón a celkem to dalo 126 km a 2130 m.


Cyklistická trasa 100580 – powered by Bikemap 

Na profilu je krásně vidět jemné pohupování po hřebeni.



Třetí den byl pak na programu Ballón d´Alsace a aby toho nebylo málo, tak jsme s Kolčavou dali znovu Grand Ballón z jiné strany. toho bylo 148 km a 2710 m.


Cyklistická trasa 100573 – powered by Bikemap 

Fotky jsou v této galerii

Spolek cestovatelů Plzeň
Všechna práva vyhrazena. Copyright © 2006 Cykloklub Plzeň. Pravidla užívání.