tag_error <txp:zem_prblock target="_blank"> ->  : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead  on line 46
Cykloklub Plzeň: Plzeňské časovky 2009 představení 4. ročníku
Hledání:
Naše vyjížďky - co se chystá a co bylo najdete
Seriál závodů Plzeňské časovky
Stránka retroprátybusu - naší CYKLOKLUBovny

Cykloklub

Závody

Region  |  Časovky

Plzeňské časovky 2009 představení 4. ročníku

Autor: Honza Hakl   12/10/08

tak a je to oficiálně venku :-)




pořadatelský tým Plzeňských časovek se sešel a v době pečení vánočního cukroví upekl podobu JIŽ (to to neskutečně letí) 4. ročníku Plzeňských časovek. A co, že se na jednotlivých pleších (to je tedy slovo) upeklo a z jakého těsta???



Nadále platí, že:

- Plzeňské časovky jsou závody opravdu pro každého
– se budou jezdit jako časovky jednotlivců
– se budou konat úterní odpoledne
– budou trasy zabezpečeny s cílem maximálního bezpečí závodníků
systém bodování závodů a celkového pořadí zůstává
– se závody na dráze budou jezdit na běžných kolech
– seriál pořádáme především pro radost sobě i ostatním cyklistům, kterým se stalo kolo osudem, jako možnost příjemného setkání s bandou fajn lidí



Co je nové pro rok 2009?


záštitu nad seriálem převzal dne 20.1.2009 primátor města Plzně pan Pavel Rödl
– pro celkového vítěze seriálu bude od letošního roku k dispozici putovní pohár se jmény vítězů jednotlivých ročníků
mapové podklady pro časovky budou používány z webu www.bikemap.net, který vřele doporučujeme i pro vaše využití
– už máme konečně pořádnou audio aparatru :-)
– jednotlivé závody budou nést jména nejvýznamnějších sponzorů a partnerů
start jednotlivých závodů bude posunut na 17:30. Prezence ale bude probíhat od 17:15 do 18:00 takže ten, kdo přijede např. v 17:55 se může zaprezentovat a odstartovat po šesté i když přijede v době, kdy už bude spousta lidí závodit. Možnost rezervace času bude samozřejmě zachována.
– především díky spolupráci s klukama z Dynama se další ročník rozroste o jeden závod, tedy celkem na sedm.
– všechny závody se v kalendáři zhustí, začínat se bude až začátkem května a končit v půlce září, takže se budeme potkávat většinou každé 3 týdny. Přibývá navíc červencový termín.
– mimo celkové pořadí seriálu bude průběžně zpracováváno i samostatné průběžné pořadí pro silniční, terénní a dráhové závody


Podotýkáme, že jedná o předběžný program. Čili mohu ještě nastat nějaké změny, ale budeme se snažit takto celý seriál připravit. Vše by mělo být definitvně potvrzeno na apríla – jukněte na web.
První změna byla provedena cca v půlce ledna, kdy jsme prohodili 2. a 3. závod tak, aby se rovinatá časovka jela cca 1,5 týdne přes mistrovstvím republiky a mohli tak přijet vyzkoušet formu i techniku někteří jeho účastníci.


Vzhledem k reálnému počtu závodů, který jsme momentálně schopni uspořádat, a k množství zajímavých tras v okolí Plzně, zahajujeme v roce 2009 střídání tras. Velmi jsme diskutovali zařazení třetího závodu v terénu a rozhodli jsme se, že ještě rok vydržíme jen se dvěma. Královské trasy zůstávají, ale několik tras se mění. Na trasy, na které se v roce 2009 nedostane, se vrátíme v dalších letech.
Obecně jsme se snažili trasy prodloužit, aby vám naskákalo více závodních kilometrů a odpoledne strávené na časovce místo tréninku jste měli lépe výkonnostně využité. Celková kilometráž seriálu oproti minulým letům výrazně naroste a dosáhne více než 71 km!!!! (v roce 2006 – 25 km, v roce 2007 – 29 km, v roce 2008 – 37 km).


Ve čtvrtém ročníku Plzeňských časovek 2009 se tedy pojedou

  • 2 silniční časovky do vrchu
  • 1 silniční časovka po rovině
  • 2 závody na dráze
  • 1 terénní časovka do vrchu
  • 1 terénní časovka po okruhu



Přehled závodů Plzeňských časovek v roce 2009:



velká cena Sport Beran Chrást


5. května 2009 Chrást > Hůrka silniční časovka do vrchu 9,9 km / 220 m



Po dvouleté pouze způsobené opravou silnice se vracíme na trasu, kde se jela úplně první Plzeňská časovka. Oproti původní trase jsme délku závodu více než zdvojnásobili posunutím startu do Chrástu a zajížďkou přes Sedlecko a Bušovice, takže celková délka narostla na skoro 10 km z původních 4,7 km.
Prezence a vyhlášení bude před obchodem Sport Beran Chrást. Start u místní základní školy.


velká cena CK Loudatour


26. května 2009 Kyjovský les terénní časovka po dvojokruhu 8 km / 200 m



Velice podařený premiérový závod v oblasti Kyjovského lesa si rádi zopákneme. V rámci zatraktivnění pro diváky i závodníky zvažujeme navíc zařazení slalomového sjezdu a výjezdu louky k silnici při průjezdu do druhého kola.



velká cena Duratec


16. června 2009 2× Zruč – Nynice – Zruč silniční časovka po rovině 29 km / 360 m



Tak tohle je bomba pro další ročník. Chtěli jsme to jet jen jednou, ale řekli jsme si ne….….. :-). A tak vznikla historicky nejdelší Plzeňská časovka, která asi nebude hned tak překonána. Pokud vše klapne (čemuž zatím vše nasvědčuje), tak se tento závod pojede za úplné uzavírky silničního provozu!!!
Věříme, že se neleknete délky, protože je to rovinka celou dobu. Jediný slušnější kopeček je za otočkou u Nynic a to se dá vydržet…..i dva­krát. Navíc budete mít dobrou šanci si vyzkoušet svoje tempařské kvality před mistrovskou časovkou v Trenčíně (25. a 27. 6.2009).
Start, cíl i vyhlášení bude na konci obce Zruč.


velká cena Coca Cola



21. července 2009 závod na dráze
stíhačka na 4 km



První závod na velodromu Dynama ZČE bude stíhačka na 4 kilometry. Započítávat se do celkového pořadí bude čas každého závodníka bez ohledu na případné dojetí (změří se časy obou). Nasazení dvojic bude buď dle přání (to budou boje, že Kolčavo…) nebo dle podobné výkonnosti. Jede se na klasických kolech (dráhovky jsou zakázány) na jeden, dopředu nahlášený převod.
Zahájení závodů bude dříve než obvykle – cca 16:00 h.
Budou opět přestávky na rozjetí a zkoušku velodromu.


velká cena Lakron


11. srpna 2009 Šťáhlavy – Raková silniční časovka do vrchu 10,2 km / 200 m



Královská trasa let 2007 a 2008 se v konkurenci dalších tras trochu odkrálovštěla, ale určitě neztrácí nic na své kráse….


velká cena Hepos Plzeň


8. září 2009 Chrást – Hůrka terénní časovka do vrchu 6–8 km



Úplná novinka zvažovaná již dříve k zařazení v době, kdy jsme uvažovali dělat silniční i terénní časovky se stejným místem startu i cíle a shodou okolností i doporučovaná z řad závodníků. Trasa nahrazuje závod na Krkavec, kam se zajisté dostaneme v dalších ročnících. Prezence a vyhlášení opět bude u „Beránků“ v Chrástu. Na trase by neměl chybět průjezd brodem U Žáby či jiné libůstky. Lokalitu budeme ještě projíždět, takže definitivní trasa bude potvrzena časem. K této uvítáme jakékoliv připomínky či náměty od znalců prostředí.


velká cena Apollo servis

22. září 2009 závod na dráze
kilometr s pevným startem



Závěrečným závodem seriálu se patrně na delší dobu stane „pevnej kilák“ na velodromu.
Jede se opět na klasických kolech (dráhovky jsou zakázány) na jeden, dopředu nahlášený převod.
Zahájení závodů bude dříve než obvykle – cca 16:00 h.
Budou opět přestávky na rozjetí a zkoušku velodromu.



Všechny trasy jsou tady


Náhradní termíny
Protože chápeme, že se někdy termíny závodů srazí s něčím jiným, bude opět umožněno:

  • absolvování silničních závodů v náhradním termínu
  • absolvování obou závodů na dráze v jednom termínu (když to zvládnete :-))

U závodů v terénu je to komplikované jak z hlediska značení tras, tak z hlediska možného rozdílu v povrchu tratě, takže se tyto závody v náhradních termínech nepojedou.



Hledáme pomocníky
Pro pomoc při pořádání časovek hledáme dobrovolníky z řad závodníků, rodičů a známých závodníků. Pomoc se týká především pomoci při zajištění samotného závodu (pořadatelé na trase) nebo (u závodů v terénu) při značení tratí. Výpomoc v rámci možností vykompenzujeme, závodníci samozřejmě budou moct závodit. Případní zájemci se hlaste na e-mail. Díky.


Rozcestník Plzeňských časovek


Na setkání v sezóně 2009 se těší
Pořadatelský tým Cykloklubu Plzeň

Spolek cestovatelů Plzeň
Všechna práva vyhrazena. Copyright © 2006 Cykloklub Plzeň. Pravidla užívání.