tag_error <txp:zem_prblock target="_blank"> ->  : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead  on line 46
Cykloklub Plzeň: Kompakty kliky nebo klasika - tabulka převodů
Hledání:
Naše vyjížďky - co se chystá a co bylo najdete
Seriál závodů Plzeňské časovky
Stránka retroprátybusu - naší CYKLOKLUBovny

Cykloklub

Ostatní projekty

Cyklokroužek  |  První pomoc  |  Půjčovna  |  Technika

Kompakty kliky nebo klasika - tabulka převodů

Autor: Honza Hakl   02/26/08

Pokud uvažujete, co pořídit na silničku za převodníky, může vám pomoci tabulka nejběžnějších převodů.


Od té doby, co mám kolo s přehazovačkou, neustále řeším co a jak kombinovat. V socialismu jsem tak vozil šestikolo 13–18 i 16–28 podle toho, kam se zrovna jelo, pastorků mám doma doposud desítky. Kdo měl tenkrát víc než 24 zubů si mohl myslet a když se mi podařilo koupit Waltr kliky s převodníkem 44 zubů nebál jsem se žádného kopce. Jojo, dneska jsem za 26-tku s 39-tkou rád.:((.
Přes devítku jsem se dostal k desetikolečku u kterého asi výrobci i já ještě dlouho doufám vydržíme. Dlouho to vypadalo i s výdrží klik na 53/39 zubech a k nim odpovídající kazetě 12–23 na normální ježdění a 13–26 do kopců. Tím to vypadalo, že převodové poměry mám na dlouhou dobu vyřešené a mohu je pustit z hlavy. Jenže, je to pár let, co přišel systém Compakt Drive, který zmenšil převodníky i pastorky a už je zase co řešit.


Pro vyvrácení pochyb o tom, že s kompakty se převody zlehčí ap. jsem spáchal jednoduchou tabulku (excel) s převodovými poměry mezi talíři a pastorky. A ejhle, 39/26 je o málo těžší než 34/23 a naopak 50/12 je těžší než 53/13.


Klasika nebo kompakty????

Ukázka top klik od koho jiného, než Campagnola.

Zdroj: oficiální stránky Campagnola www.campagnolo­.com


Protože už jsem tu tabulku posílal spoustě lidí, dávám ji i sem na web, tak snad někomu dalšímu pomůže při pořizování těch zubatých věci dopředu i dozadu.


Co v ní tedy je?


1) Přehled převodových poměrů pro nejběžnejší převodníky a pastorky od 11-tky do 29-tky. U obojího lze po změně počtu zubů doplnit i jiné. Barevně jsou vyznačené nejběžnější kazety.


2) Tabulky s kombinacemi nejběžnějších kazet a klik v pořadí řazení od nejlehčího k nejtěžšímu. Ukazují v jakých případech jsou určité převodové poměry zbytečně zdvojeny. U někerých kombinací jsou dublované převody jen jednou, jinde i třikrát.


3) Jen pro zajímavost tabulka s rychlostmi dosažené na nejtěžší převod při frekvenci šlapání 100 otáček za minutu.


4) Pro mládežníky je pak tabulka s nejtěžšími převody dle regulí ČSC, kde si po zadání obvodu kola můžete najít nejtěžší možný převodový poměr a k němu vyplývající převody.

A jak s těmi kompakty?

Můj názor – ANO, jdu do nich.


Převodové poměry jsou téměř stejné s klasickými klikami 53/39 ne-li výhodnější.
Řetěz může být kratší a tím přichází částečná úspora ztrát energie při probíhání řetězu přes převodníky, pastorky a přehazovačku – mínus 3 články to jsou tak 3% ztrát na řetězu.
– Předpokládám, že se změnšením rozteče na převodnících a zkrácením ramen na klice může dojít k určitému navýšení tuhosti pravé kliky.
– Sice minimální, ale přesto váhová úspora za 20 zubů a 3 články řetězu.
– Při potřebě zlehčení převodů pro cesty do pořádných kopců je u kompaktů mnohem jednodušší změnit nejlehčí převod pouhou výměnou pastorku přidáním třeba 25-tky, kterou přehazovačka pobere bez problémů narozdíl od 29-tky ap.
– Klasický kliky jsou ale, co naplat, hezčí!!!

Spolek cestovatelů Plzeň
Všechna práva vyhrazena. Copyright © 2006 Cykloklub Plzeň. Pravidla užívání.