tag_error <txp:zem_prblock target="_blank"> ->  : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead  on line 46
Cykloklub Plzeň: Švýcarsko 2006
Hledání:
Naše vyjížďky - co se chystá a co bylo najdete
Seriál závodů Plzeňské časovky
Stránka retroprátybusu - naší CYKLOKLUBovny

Cykloklub

Akce

Ostatní akce  |  Slavia  |  Vyjížďky

Švýcarsko 2006

Autor: cechy   12/21/07


Na internetu jsme našli pěkný silniční maraton ve Švýcarském Lenzerheide, tak jsme se mejlem přihlásili a těšili se na pěkné poježdění.


Cestou do Švýcarska jsme na středu naplánovaly zastávku v Rakousku s výjezdem z městečka Prutz (nedaleko Landecku) nejprve k přehradě Stausee (cca 2000m.n.m.) a pak až na Passo Melago (necelých 2800 m.n.m.). Výjezd to byl krásný, u přehrady jsme udělali pár fotek a pokračovali dál. Za přehradou je stoupání docela prudké, ale to nás neodradilo :) Nahoře jsme potkali pár lyžařů kteří na nás koukali jak na marťany (my na ně taky :), foukal tam hrozný vítr a byla zima, naštěstí je tam velká restaurace s informačním centrem, takže sme se tam i s kolama hezky ohřáli  Jízda z kopce byla jako za odměnu, asfalt dobrý, aut moc nejezdilo jelikož je dole mýtnice kde motoristé platili mýto.
Po domluvě sme přespali v místním kempu a ráno pokračovali dál už do Lenzerheide. Ubytovali jsme se v kempu St. Casian


V pátek jsme vyrazili na obhlídku krátké trati maratonu a uznali jsme že ta nám bude pro letošek stačit. Ujeli jsme asi 120 km přes Albulapass (2312 m.n.m.) a Julierpass (2284m.n.m.), což vypadá pouze na dva kopce, ale ve skutečnosti to byly čtyři, včetně cílového 7 km dlouhého stoupání.


V Sobotu jsme se byli projet do Churu a zpátky a na rozjetí to bylo tak akorát.


V neděli jsme brzy ráno vstávali a ještě za šera se přesunuli na start, kde nás holky vyfotily a vzaly nám oblečení v kterém jsme čekali na výstřel.
Na startu bylo asi 500 závodníků takže celý úvodní sjezd trvalo než jsem se dostal dopředu a měl tak dobrou pozici do prvního stoupání na Albulu. Asi po hodině jízdy jsme si vystoupil z první skupinky, kde už bylo asi jen 15 nejlepších a nahoru pokračoval spolu s dalšímy odpadlíky. Vytvořili jsme druhou skupinku a celkem v pohodě vyjeli až nahoru. Jelikož jsem se ve sjezdu snažil obléknout skupinka mi odjela a už jsem je neviděl :( Nakonec jsem se pod kopcem sjel ještě s dalšími třemi závodníky, tak jsme jeli spolu. Dva ale bohužel odbočili na dlouhou trať, takže jsem zůstali jen dva, ale kolegovi jsem brzy ujel. Celým St. Moritz jsem projel sám a už se nemohl dočkat stoupání na Julierpass. V půlce mě dojel místní borec, kterého jsem se s vypjetím všech sil udržel až nahoru. Na kopci byla velká mlha a po chvilce za vrcholem začalo i pršet. Sjezd byl hodně rychlý, ale místní mi samozřejmě neujel :) Pak přišel jeden kratší kopeček a o to rychlejší sjezd. V závěrečném kopci do Lenzu už jsem jel sám, na poslední 1,5 km mě ještě stihla vydatná průtrž mračen, takže jsem dojížděl pěkně umytej… :)
Po závodě jsme chvíli odpočívali, pak jsme sbalili stany a vyrazili domu. Vejlet to byl krásnej, už jsme přihlášený na další ročník.


Složení týmu bylo: Já, Ondra Krejčík, Michal Šlajer, Kamil Koprnický, Martin Sokol a holky Terezka se sestrou Bárou.


Fotky budou tady v galerii

ofcialni stranky Alpenchallenge

Spolek cestovatelů Plzeň
Všechna práva vyhrazena. Copyright © 2006 Cykloklub Plzeň. Pravidla užívání.